Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

The Distinguished Gentleman's Ride 2014


Πολλοί θα γνωρίζετε πλέον το event DGR που διοργανώνετε ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις του κόσμου. Είναι μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Στο εξωτερικό τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι αρκετά συνηθισμένες. (πυροσβέστες κάνουν στατικό ποδήλατο μέχρι να συγκεντρωθεί ένα ποσό, ποδηλάτες τον γύρο του κόσμου κτλ). Το DGR ξεκίνησε από την Αυστραλία και εμπνεύστηκε από την φώτο του πρωταγωνιστή της σειράς Mad Men, που φοράει τα καλά του πάνω στην κλασσική του μοτοσυκλέτα.


Με λίγα λόγια μαζευόμαστε μια Κυριακή φορώντας τα καλά μας και βολτάρουμε τα κλασσικά μας μηχανάκια, restored, bobbers, cafe racers, φτιαγμένα, ότι έχει ο καθένας. Μουστάκια μούσια και τραγιάσκες είναι προαιρετικά.


Το DGR ξεκίνησε το 2012 με 2.500 συμμετοχές από 64 πόλεις. Το 2013 οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 10.000 με αναβάτες από 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα πήρε μέρος από την πρώτη χρονιά με αναβάτες από την Αθήνα να δίνουν το παρόν. Φέτος υπολογίζετε ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20.000 σε 220 πόλεις. Στην Ελλάδα το event έγινε ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Καλαμάτα.




Στη Θεσσαλονίκη μαζευτήκαμε 75 μοτοσυκλέτες και κάναμε μια ωραιότατη βόλτα καταλήγοντας να πίνουμε παγωμένες μπύρες. Οι μοτοσυκλέτες αποτελούνταν από "ταπεινά" παπιά, Harley, Honda, Guzzi, BMW, Enfield, Suzuki, Yamaha και Triumph που είχαν την τιμητική τους. Αν ξεχνώ κάποια μάρκα αυτή τη φορά δεν το κάνω επίτηδες. Μερικές από τις δουλειές που είδαμε, όπως το Harley παραπάνω, κυριολεκτικά σου ρίχνανε το σαγόνι. Μοναδικά cafe racers από Honda CB750, Moto Guzzi V65 - V35, Yamaha XJ, Thruxton, CX650, κλασσικές BMW σε άψογη εμφάνιση αυτές όπως και οι αναβάτες τους. Ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρουν οι κλασσικές μοτοσυκλέτες μια βόλτα από τον Λευκό Πύργο δεν θα σε άφηνε ασυγκίνητο από την δουλειά που είχαν πάνω τους πολλά από αυτά τα μηχανάκια.


Ευχαριστούμε το adrenaline junkies για την οργάνωση και τα αυτοκόλλητα που μας μοίρασε και ανυπομονούμε για το 2015.


Υ.Σ.
Από τώρα ζητώ αναβάτη για του χρόνου να με πάρει συνεπιβάτη για να μπορώ να φωτογραφίζω εν κινήσει.

2 σχόλια: